• Bulgaria

И БНБ призна дека во Бугарија се одложува воведувањето на еврото

Бугарија нема да може да влезе во еврозоната на почетокот на 2025 година, како што беше намерата. Во оваа фаза, поверојатното сценарио е тоа да стане возможно подоцна следната година, вели гувернерот на БНБ Димитар Радев во интервју за БТА. Гувернерот на БНБ изјави и дека „буџетот треба да биде антицикличен или, со други зборови, …

И БНБ призна дека во Бугарија се одложува воведувањето на еврото Read More »