• Britain

Levels of microplastics in British waters are 100 times higher than they were six years ago

Загадувањето со микропластика во британските крајбрежни води е 100 пати поголемо отколку пред шест години, покажа новото истражување. Примероците за студијата беа собрани од три веслачки тимови. Примероците беа анализирани од научници од Универзитетот во Портсмут, кои открија дека нивото на микропластика во водата е до 100 пати повисоко од нивото што го покажаа податоците …

Levels of microplastics in British waters are 100 times higher than they were six years ago Read More »