Еди Рама: Србија треба итно да се внесе во ЕУ наместо да се остави на влијанието на Русија

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека регионалната иницијатива Отворен Балкан ќе помогне, меѓу другото, да ја одвои Србија од Русија односно Москва да нема повеќе влијание врз Белград. Рама порача дека Србија треба да влезе во ЕУ наместо да се остави на влијанието на Русија, пренесува Перископи. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber – … Продолжи со читање Еди Рама: Србија треба итно да се внесе во ЕУ наместо да се остави на влијанието на Русија