Е, сега баш диета?!

Чувајте здравје идната година, гледајте помалку да се нервирате, направете некоја пара повеќе од оваа, сакајте ги блиските со уште поголема жар и бидете пољубезни со оние знајни и незнајни со кои ќе ви се вкрстат животните патишта! Љубезноста е бесплатна, а многу вреди.

Прво мислев да пишувам подолг текст со анализа за тоа што се случуваше оваа, а што ќе се случува идната година… После, си реков, кого го интересира на 31 декември да чита длабокоумни анализи за изминатата и идната година?!

Јас сигурно такво нешто не би читал! Како да немам попаметна работа! Ако толку ви се чита, земете некоја одамна одложена книга, може и некоја од тие што само ви се меткаат една врз друга по наткасните…

А и со што ќе се занимаваме од после зимскиов одмор, таму, негде, на 13 јануари, кога повторно ќе се вратиме на „дробење“ за старите општествено-политички актери, во нова, уште една предизборна кампања? Мислите ќе биде здодевно? Нема – тие пак ќе се борат „на живот и смрт“ за тоа кој ќе ја освои власта, а ние повторно ќе се кандисуваме да го избереме помалото зло. И нема да биде сеедно.

Прочитајте и...  Зошто никој не објави некролог за умирањето на „Скопски саем“

Затоа, чувајте здравје идната година, гледајте помалку да се нервирате, направете некоја пара повеќе од оваа, сакајте ги блиските со уште поголема жар и бидете пољубезни со оние знајни и незнајни со кои ќе ви се вкрстат животните патишта! Љубезноста е бесплатна, а многу вреди.

И, запомнете, руската салата може да се скисели ако не ја дојадете во наредните два-три дена… Има време за диета! И онака целата мината година ја одлагаме.

Среќна Нова 2020!

Прочитај повеќе

Зошто никој не објави некролог за умирањето на „Скопски саем“

Божидар Миљовски

Кој кому капа крои?

Џабир Дерала

Српско-косовската какофонија сè уште трае

Сашо Орданоски

Секако е наше право, но нема ништо револуционерно во апстиненција од гласање

Ерол Шаќири

Сѐ е во насмевката, повторно!

Ненад Јовановиќ

Кога крадецот ќе крикне – „држ’те го крадецот“!

Манчо Митевски

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Дотерани до никаде

Жанета Скерлев

Браво за злосторничкото ВМРО, едвај тројка за СДСМ

Мирослав Грчев

За кого работи Агенцијата за филм?

Изборни ветувања во сенката на шовинизмот

Ивица Челиковиќ

Предизборни бисери

Мухамед Халили

Режим, полициска бруталност и реакции со двоен аршин

Срѓан Ивановиќ