Две порции

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Во кујната од една психијатриска болница се дели ручекот: – Јас сум Никола Карев, дајте ми една порција! – Јас сум Гоце Делчев, дајте ми една порција! – Мене дајте ми две! – Зошто тебе две? – зачудено прашала готвачката. – Јас сум Кирил и Методиј!

Видео на денот