Двајца мажи на возраст од 35 и 38 години починаа во штипскиот ковид-центар

Клиничка болница - Штип
Клиничка болница - Штип / Фото: МИА

Двајца мажи од Берово и Штип на возраст од 35 и 38 години починаа во штипскиот ковид-центар, информира портпаролот на Клиничка болница – Штип, Марина Шуманска во дневниот здравствен билтен.

Во текот на денот, се очекува раководството да информира во каква состојба биле донесени пациентите и кои компликации од коронавирусот предизвикале смрт кај пациентите на возраст од 35 и 38 години.

Штипскиот ковид-центар веќе десетина дена континуирано се полни со пациенти од источниот регион. Во Инфективното одделение се хоспитализирани 54 пациенти, од кои 48 се на кисолородна поддршка, а на Кожното одделение се лекуваат девет пациенти. Во штипскиот ковид-центар има шест слободни болнички кревети.

Извор: МИА

Видео на денот