Aгенцијата „Венера“ од Битола доби забрана за работа

Aгенцијата „Венера“ од Битола доби забрана за работа

512
SHARE

„Државниот инспекторат за труд донесе решение за забрана на работата во работната просторија на Агенцијата за посредување при вработување во земјата и странство со наплата – „Венера“ од Битола, во траење од триесет дена и ќе поднесе барање за поведување прекршочна постапка.

Вонредните инспекциски надзори беа извршени на 5.7.2017 година и на 14.7.2017 година по објавените информации дека група студенти биле измамени од страна на оваа агенција“, се вели во соопштението на Министерството за труд и социјална политика.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY