ОГЛАС ЗА ОТКУП НА КАНАБИС

Друштво за фармацевтско хемиски производи РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ СКОПЈЕ откупува:

Cannabis floss врста богата со канабидиол (CBD) како активна супстанца во билката од Македонски производители.

Сите заинтересирани при апликација потребно е да ги поседуваат и достават следниве документи:

  1. Flow-chart за следливост на секое правно лице/лица кои ги вршат активностите од фазата на набавка на материјалот за сеење/садење, одгледување, собирање, сушење, селектирање, обработка, уситнување, деконтаминација и други фази кои се вршат до пакување во контактна амбалажа
  2. Доказ за запишување на секое правно лице/лица во Централниот регистар на РСМ за соодветните активности кои ги изведува во процесот
  3. Спецификации за квалитет на употребениот семенски материјал или друг материјал за сеење/садење, почва и вода издаден од сертифицирана/акредитирана лабораторија
  4. Лабораториски наод од анализа на употребениот семенски материјал или друг материјал за сеење/садење, почва и вода издаден од сертифицирана/акредитирана лабораторија
  5. Вариетет на Cannabis хербата и нејзин дел (херба, цвет, лист и др.) кој завршува во транспортно пакување
  6. Лиценци, сертификати, акредитации кои ги поседува правното лице коe е дел од процесот во однос на одгледување на Cannabis (GACP) и сите последователни фази на обработка на хербата до доведување до сушена растителна маса во транспортно пакување (задолжителен е сертификат за усогласеност со начелата на Добра Производна Пракса – GMP, издаден од МАЛМЕД, предност се имплементирани ISO стандарди и сертификат за усогласеност со EU GMP нормите за соодветните активности).
  7. Спецификација за квалитет на сушена растителна маса (параметарот “Губиток со сушење” да изнесува < 10%) и лабораториски наод, издаден од сертифицирана/акредитирана лабораторија
  8. Сертификати за сообразност на контактниот паковен материјал за соодветната намена
  9. Расположлива документација: сертификати/спецификации во однос на следливост на условите на чување и транспорт на метеријалот во сите фази (GDP, релевантни ISO стандарди)
Прочитајте и...  Османи: Вонредната состојба да се искористи за максимален фокус врз здравственото прашање, но и за комуникација меѓу партиите

При поднесувањето на апликацијата потребно е да се достави примерок за физичко-хемиска анализа на билката со цел повторно одредување на процентуалниот состав на истата. Од добиениот резултат ќе зависи понатамошното договарање околу условите и деталите за соработка (договорени количини и цени).

Контакт лице:            Маја Аневска тел.: +3897033149                                                                                                                    mail: maja.anevska@replek.com.mk

Прочитај повеќе

Шпанија ги отвора границите за туристите од безбедните земји

Слободен печат

Уредување и разубавување на улицата на Тоше во Крушево

Слободен печат

Трагичен крај на потрагата: Киднапираната мексиканска конгресменка пронајдена мртва

Слободен печат

Авганистан и Талибанците во фокусот на Русија, Кина, Пакистан и САД

Слободен печат

Затворањето на границите ќе ја скрши економијата: Грчките лекари загрижени по пристигнување на заразени патници од Катар

Слободен печат

Во Вашингтон шести ден протести против расизмот и полициското насилство (ВИДЕО

МИА Агенција

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Инспектори спречени да направат контрола во угостителски објект, внатре бил претседател на политичка партија (ВИДЕО)

Слободен печат

Армијата ќе учествува на мировна операција во Либан

Слободен печат

Фрчкоска: Ја однеле Јанева во ДЗР без никаква најава, не и биле овозможени нејзините права

Слободен печат

Меланија се насмевна по барање на Трамп, повеќе не изгледа како киднапирана покрај него (ВИДЕО)

Слободен печат

Лукашенко ја распушти Владата на Белорусија

Слободен печат

Филипче: Рестрикцијата на движењето дополнително ќе помогне во идентификување на контактите

Слободен печат