Драма во Косово: Моторџија од Белград спасен после два дена потрага

Во неговото пронаоѓање покрај полицијата и припадници на ЕУЛЕКС помогнале и група моторџии. Тој „слетал“ од патот и никој не можел да го види. Кога бил пронајден бил свесен и комуникативен, но имал сериозни повреди.

Мотоциклистот Иван Милошевиќ (32) од Белград, кој исчезна во саботата на територијата на Косово е пронајден вчера во ров на неколку метри од патот кон Грачаница.

Тој „слетал“ од патот со моторот. Од падот здобил тешки повреди, а за време на несреќата му се скршил телефонот, па не можел да повика помош. Моторџијата е пронајден после 42 часа пребарување на теренот.

Во неговото пронаоѓање покрај полицијата и припадници на ЕУЛЕКС помогнале и група моторџии. Тој „слетал“ од патот и никој не можел да го види. Кога бил пронајден бил свесен и комуникативен, но имал сериозни повреди.

Од полицијата известија дека Милошевиќ имал крварење во градите и главата, но за среќа, тој не бил во животна опасност.

Видео на денот