Драги и Петков во Рим разговараа за состојбата во Украина

Драги-Петков/ Фото Roberto Monaldo / LaPresse / Profimedia

Италијанскиот премиер Марио Драги се сретна со неговиот бугарски колега Кирил Петков во Рим, каде што разговараа за ситуацијата во Украина, соопштија во понеделникот од кабинетот на премиерот.

Во белешката се вели дека двајцата лидери, исто така, ја истакнале потребата од борба против тековната глобална криза со храна, засилена со руската инвазија на Украина.

Петков по средбата со Ковачевски: Го задржавме конструктивниот тон, не се обврзавме на рокови

Видео на денот