Досега повеќе од 650.000 луѓе во Хрватска сами се попишале преку интернет

Повеќе од 652.000 граѓани се сами се попишале преку интернет порталот е-Граѓани во Хрватска. Таа прва фаза од самопописот ќе трае до недела, и се очекува дека една третина од населението би можело да се попише во оваа прва фаза дотогаш.

Останатите треба да бидат попишани од попишувачите кои ќе излезат на терен в понеделник, и ќе ги има 8.000. Граѓаните кои одбиваат да потпишат или дадат неточни информации ќе бидат казнети од 2.000 до 5.000 куни, објави загрепски Вечерњи лист.

Видео на денот