Доктор Петар Марков од Струмица е дел од тимот на првата операција на ретка болест во Македонија

Струмичкиот лекар Петар Марков беше дел од оперативниот тим на првата операција направена во Република Македонија за третман на ретка болест, Mayer – Rokitansky – Kuster – Hauser-ов синдром, објави Струмица Денес.

Операцијата е извршена во приватната болница РеМедика во Скопје од  тим на хирурзи од Србија и Македонија. Проф. д-р Владимир Којовиќ и д-р Марко Марјановиќ беа хирурзите од Србија чиј фокус во работата е реконструктивната урологија, додека од Република Македонија хируршкиот тим го сочинуваа доц. д-р Александар Митевски, д-р Александар Мицковски и д-р Петар Марков.

 

Видео на денот