Доктор Мухамед Асани разрешен од директор во струшката болница

Разрешен е директорот на струшката болница доктор Мухамед Асани по случајот во кој што без матка, бубрег и јајник остана родилка во Струга, а ДСЗИ кај него дома во засебен инспекциски надзор најде дива ординација. За одлуката информираше министерот за здравство Венко Филипче и рече дека ќе се одбере нов директор наредните денови. Филипче на … Продолжи со читање Доктор Мухамед Асани разрешен од директор во струшката болница