Доктор Мухамед Асани разрешен од директор во струшката болница

Разрешен е директорот на струшката болница доктор Мухамед Асани по случајот во кој што без матка, бубрег и јајник остана родилка во Струга, а ДСЗИ кај него дома во засебен инспекциски надзор најде дива ординација.

За одлуката информираше министерот за здравство Венко Филипче и рече дека ќе се одбере нов директор наредните денови.

Филипче на барање на Хелсиншкиот комитет за човекови права и на семејството, решил да формира нова комисија која ќе треба да го разгледа случајот на Јалдз Веапоска, а во неа ќе се директорите на Клиниките за урологија, гинекологија, Карил и Директорката на државниот здравствен и санитарен инспекторат.

Доктор Мухамед Асани изјавил дека ја породил Веапоска со машко бебе, а таа дома си отишла со женско

„Државна тајна“ се петмината од Лекарска комора што не нашле лекарска грешка за членот на нивниот Извршен одбор, доктор Мухамед Асани

ВИДЕО | Десет членови на Лекарска комора нe можат да кажат како настанало крвавењето во телото на Веапоска

 

Видео на денот