Доктор Лазаров: Три од пет дена не функционира електронскиот систем, ова е врв на неспособност

Д-р Ненад Лазаров
Д-р Ненад Лазаров /Фото: Фејсбук

Врв на неспособност е што во последниов период, 3 од 5 дена не ви функционира здравствен електронски ситем, објави дoкторот Ненад Лазаров на својот профил на Фејсбук. Тој го искажа револтот од нефункционирањето на здравствениот систем и проблемите со кои се соочува секојдневно.

„Недозволиво е да нема мамографии и ехо, недозволиво е да се суспендираат сите превенции зошто терциерни клиники се направени лежални за болни од ковид каде скоро ништо освен кислород не добиваат!

Идиотски е да нема термини за тестирање за ковид, или кога има тоа да биде по неколку дена, малоумно да не можам да препишам лек кој му треба на пациент!

Што праите бе вие по цел ден по фотељи???”, реагира д-р Лазаров.

Видео на денот