Дивите објекти на Шара ќе се легализираат, дел од нив ќе се пренаменат за туризам

Националната установа Шар Планина има евидентирано околу 700 објекти на планинското подрачје надвор од шарпланинските села. Поголем дел од нив се изградени на диво и во тек се подготовки за нивна легализација. Дел од објектите потоа се планира да се пренаменат за туризам. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Ја реализиравме првата фаза, а … Продолжи со читање Дивите објекти на Шара ќе се легализираат, дел од нив ќе се пренаменат за туризам