Димитриевски: Следува поддршка и помош на локалните туристички агенции

Максим Димитриевски, градоначалник на Куманово. / Фото: Архива на Слободен печат

Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово од „За наше Куманово” Максим Димитриевски, носителката на листата Ивана Ѓорѓиевска, денеска се сретнаа со претставници на туристички агенции од Куманово и ги слушнаа нивните потреби и ја презентираа програмата со која настапуваат на локалните избори.

Димитриевски најави дополнителен развој на туристичките локалитети во околината на градот, пред сè на Бислимската клисура, но и мерки и поддршка за локалните агенции.

– Во следниот мандат продолжуваме со грижата во секој сектор, вклучително и за развојот на туризмот во Куманово. Ќе стимулираме алтернативен туризам, бањски туризам и ќе продолжиме со развој на спортскиот туризам во Бислимската клисура. Планираме поддршка и помош на локалните туристички агенции, затоа што туризмот е важен за Куманово, рече Димитриевски.

Извор: МИА

Видео на денот