Денес и утре делови од околината на Скопје без струја

Струја штекер / Фото: ,,Слободен печат'' - Драган Митрески

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЕВН, соопшти дека паради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат дел оод корисниците во Скопје.

Денес од 08:00 до 15:00 часот, без струја ќе останат корисниците од с. Добри Дол. (Oпштина Сопиште),  од 08:30 до 11:00 часот, корисниците од нас. Белви, мотел Белви и сите стопански објекти во посочениот реон. (Oпштина Илинден) од 09:00 до 10:00 часот, корисниците од од објектите во околината на Бензинска пумпа – Дет Оил на ул. Перо Наков бб. (Oпштина Гази Баба), од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Кучково. (Oпштина Ѓорче Петров)

Утре пак, од 09:00 до 14:00 часот, без струја ќе останат корисниците од с. Горно Соње. (Oпштина Сопиште), а од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. Румена Хаџипанзова во нас.Драчево. (Oпштина Кисела Вода).

Видео на денот