Делови од Скопје ќе останат без струја и без вода

Струја / Фото: МИА

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  по добиеното известување од ЕВН,   ги известува граѓаните дека:

Заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа,  без електрична енергија ќе останат следните корисници:

на ден 06.09.2021 година (понеделник):

од 10:00 до 14:00 часот, корисниците  од   улиците: Њуделхиска , Дрезденска и Бахар Моис.  ( Општина Карпош )

на ден 07.09.2021 година (вторник):

од 09:00 до 15:00 часот,  корисниците од   дел од  ул. Кичевска и дел од ул. Манчу Матак.  ( Општина Ѓорче Петров )

од 09:20 до 13:30 часот,  корисниците од   дел од  ул. Девол   и дел од ул. Жданец.  ( Општина Карпош )

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација,   ги известува граѓаните дека:

на ден 06.09.2021 година (понеделник):

Поради изведување приклучок на водоводна мрежа со пречник од Ф 80 мм, на ул. Џумајска бр. 2, .од 09:00 часот до завршување со активностите,  прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од  дел  од истата улица  и тоа парните броеви од бр. 2  до бр. 30. ( Општина Карпош )

Извор: МИА

 

Видео на денот