Делови од неколку скопски општини утре без струја

Далекувод енергетика енергетска политика струја
Струја/ Фото: МИА

 Без електрична енергија утре од 9 до 13 часот ќе бидат дел од жителите од село Љубош, на стариот пат за село Батинци, општина Студеничани.

Во периодот од 9 до 14:30 часот утре без струја ќе биде и дел од Ново Село, улиците „1″, „2″, „4″, „6″, „8″, „10″, „26″, „30″, „32″, „34″, „36″, „100″ и „108″ и Основното училиште „Тихомир Милошевски”. Од 10 до 12 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата „Александар Мартуков” од бр. „3″ до „23″ во општина Ѓорче Петров.

Без струја од 9 до 15 часот ќе бидат дел од корисниците од улицата „Христо Татарчев” – подулици „14″, „16″ и „18″ во општина Кисела Вода.

Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, прекините се поради закажани технички зафати во мрежата.

Извор: МИА

Видео на денот