Дали и Дебарско Езеро e жртва на лажниот мазут?

Два месеца по сериозниот инцидент на Дебарското Езеро, во кое беше излеано огромно количество непозната густа и мрсна течност и предизвика екоцид на живиот свет во водите и на брегот на оваа акумулација, сè уште не се обелоденети виновниците и нема изречени казни. Сепак, откако се чинеше дека истрагата подолго време тапка во место, деновиве … Продолжи со читање Дали и Дебарско Езеро e жртва на лажниот мазут?