ЦУК започнува истрага за пропустите во случајот со починатиот сточар

Фото Миа

ЦУК започнува истрага за случајот со починатиот сточар од кратовско, кој почина по неколку дена во болница како последица на повредите и смрзнувањето на дел од телото. 

Комисија за утврдување на правилност во примената на стандардните оперативни процедури за работа на Регионалните центри за управување со кризи Кратово и Куманово почна со работа и го истражува случајот со сега веќе починатиот 63-годишен човек од Емирица, информираат од Центарот за управување со кризи.

Тоа, се вели во соопштението од ЦУК, е дел од преземените активности заради целосно расветлување на случајот на координацијата и давањето помош на медицинскиот тим во кратовско, којшто го спаси премрзнатиот сточар од село Емирица. 

Видео на денот