„Цела куќа се тресеше како граната да експлодира“: Нов силен земјотрес кај Петриња

Нов земјотрес пред неколку минути ја погоди сисачко-мославинската жупанија во Хрватска. Според податоците на Сеизмолошката служба, потресот бил со јачина од 3.5 степени, а епицентарот бил кај Петриња.

„Овој беше доста силен, прво експлозија, после тресење, цела куќа се тресеше како граната да експлодира!“, „Овој беше баш силен“, „Кратко но прилично силно тресење“, се само некои од коментарите на корисниците на ЕМСЦ апликацијата за потреси.

Земјата во Сисачко-мославинската жупанија се тресеше и утринава. Станува збор за потреси со сила од 2.6 и 2.7 степени по Рихтер, чиј епицентар бил кај Петриња.

Извор: Блиц.рс

Видео на денот