Чоко-тарт

фото:Инстаграм

Овој чоколаден десерт ќе ве освои со својата едноставност и брзина за подготовка, особено затоа што не се пече. А вкусот на лешници и чоколадо, секогаш е омилен.

СОСТОЈКИ:
– 200 г мелени бисквити
– 100 г мелени лешници
– 250 г путер
– 50 мл млеко
– 100 г млечно чоколадо
– 150 г цели лешници
– 300 г чоколадо со вкус топен лешник
– 200 мл слатка павлака

ПОДГОТОВКА:
Млечното чоколадо и 125 грама путер стопете ги, па измешајте ги со мелените бисквити, лешници и млекото, да добиете воедначена смеса. Потоа ставете ја во калап за тарт и добро распоредете ја. Над неа наредете ги целите лешници и ставете ја во фрижидер додека подготвувате фил. Во сад ставете го чоколадото со вкус топен лешник, слатката павлака и 125 грама путер, па топете на тивок оган. Потоа оваа смеса прелејте ја над лешниците и оставете ја тортата во фрижидер да се стегне.

 

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот