Членови на ИСИС уапсени во Германија: Планирале убиство во Албанија и напад на американските трупи

Германската полиција уапсила пет членови на Исламска држава кои планирале напад на американските сили во Германија, убиство на критичари на исламот од Нојс и едно убиство во Албанија.

Уапсените членови на Исламска држава планирале убиство на критичарот на исламот Амир Масуд Арабпур М. кој живее во Нојс, во близина на Диселдорф.

Арабпур, бивши муслиман со потекло од Иран, се префрлил во христијанство и редовно објавувал снимки на Јутјуб во кои го доведувал во прашање учењето на Куранот. Исламска држава го прогласила за свој непријател уште на почетокот на 2019 година.

Членовите на Исламска држава планирале напад на американските сили во Германија, но и едно убиство во Албанија, пренесува Ерусалим пост.

Видео на денот