Чекор поблиску до легализација на канабисот: Прва средба на работната група во Владата

Работната група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот, оформена откако се увиде потребата за координирање на повеќе процеси и иницијативи предложени од професионалните здруженија и граѓанските организации, денеска во Владата го одржа својот прв состанок. Добиј ги најважните вести, бесплатно … Продолжи со читање Чекор поблиску до легализација на канабисот: Прва средба на работната група во Владата