15 C
Скопје

Категорија: Ваши финансии – Спонзорирана категорија

Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Иднината на банките

СП.
До 2030, банките ќе бидат целосно дигитализирани, целосно поврзани едни со други, водени од постоечките внатрешни информации и целисходни. Натпреварот е во свет со нејасни...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Што се случуваше во 2020 на економски план и што да очекуваме во 2021

СП.
Иако се чини дека економијата претрпе силни удари, според трендовите, речиси сето производство успешно ја има вратено загубата поради пандемијата. Но, поради паднатиот раст, економијата...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Штедење наспрема вложување (инвестиција) – што е разликата?

СП.
Штедење наспрема вложување (инвестиција) – што е разликата? Да се штеди или да се инвестира значи одвојување или собирање средства за вашата иднина. Најдобрите методи...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Дозволено пречекорување на средства – како до најбрз начин на покривање на вашите моментални потреби?

СП.
Колкупати ви се случило да сфатите дека месецот нема да може да се „покриете“ со платата? И дека ќе ви биде потребна прераспределба или пречекорување...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Пет начини како да го научите вашето дете да раководи со пари

СП.
Секој родител сака да му обезбеди повеќе на своето дете. Со самото станување родител, нашата одоговорност се зголемува, притоа треба да имаме долгорочен план за...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Неколку важни совети при подигнување кредит

Слободен печат
Доколку сте пред одлука за надополнување на вашите финансии преку банкарски кредит, ова се неколку прашања што треба си ги поставите, со цел да донесете...
Ваши финансии - Спонзорирана категорија

Мобилно банкарство – некогаш и сега

Слободен печат
Банкарската индустрија доживува драматични промени низ годините. Иако генералната слика е дека корисниците влегуваат во филијалите за да подигнат пари, да префрлат средства или да...