-1 C
Скопје

Категорија: Жена

Вести Жена Магазин Македонија

Во Македонија и во 21 век има машки и женски професии – Газди, и мажите знаат да чистат

Мими Шушлеска Петкова
Македонското општество е сè уште општество со кое управуваат и во кое доминираат мажите. Тоа е видливо и се чувствува на сите нивоа и во...
Жена Магазин Хроника

ПОТРЕСНО СВЕДОШТВО на жртва на семејно насилство: Државата те враќа кај насилникот (ВИДЕО)

Горан Наумовски
Семејното насилство е сериозен општествен проблем и оваа констатација ја потврдуваат статистиките од повеќе владини и невладини институции во земјава. Бројките дури укажуваат дека најчеста...