Категорија: Колумни

Колумни

По зграда за секое наше дете

Слободен печат
Пишува Срѓан Ивановиќ Максимата засади дрво за да обезбедиш иднина за своите деца, во Македонија веќе цела деценија се толкува како изгради зграда за децата....
Колумни

Нашиот комшија, Стевче

Слободен печат
Криминалот во градежната мафија во Македонија секогаш се правел според закон. Законите се така направени, што во нив има доволно дупки и инстанци за арбитрарни...
Колумни

Зошто, ако може, проблемот да не биде поголем?

Слободен печат
Откако паметам, „бесплатни“ лекови, оние што се „на товар“ на Фондот за здравство и се купуваат „со партиципација“, никогаш немало доволно. А паметам едно четириесет...
Колумни

Са гаќама или без гаќа

Слободен печат
Неверојатна е таа фасцинација на српскиот претседател Александар Вучиќ со наводното влијание на Македонија врз состојбите во Србија. По кратката пауза, заради прегрупирање на српската...