Категорија: Колумни

Ваш агол Колумни

Си прават зеленило, а никако да им текне пешачки да направат (ФОТО)

Слободен печат
„На булеварот си прават зеленило, а никако да им текне пешачки премин и пристапна патека да направат. Во нашата зграда има 520 стана и навистина...
Колумни

Парапетче околу Охридско Езеро, пак?

Сашо Орданоски
Како што сум информиран од добро упатени културно-политички извори, македонската дипломатија е впрегната во напорот да се предупреди намерата на УНЕСКО на заседанието на Комитетот...
Ваш агол Колумни

Се разубаве Кејот (ФОТО)

Слободен печат
„Денеска Кејот е со нов изглед. Поставени се неколку декорирани вазни со цвеќиња пред една од галиите. Пријатно освежување за минувачите. Се надевам дека овој...
Ваш агол Колумни

Кај паднало таму останало, важно општинската зграда се гради (ГАЛЕРИЈА)

Слободен печат
„Сакаме со време да ги алармираме општинските власти да не ја запуштаат населбата. Убаво е што се прави нова зграда во која ќе биде сместена...
Колумни

Еднаквост и правда за сите

Михаило Донев
Несомнено голема политичка карика во седумдесеттите години од минатиот век на светскo ниво, музичка легенда и човек кој каде и да се појавел пленел со...
Колумни

Последниот чин од претставата „Си бевме еднаш на власт“

Димче Арсовски
Една недела помина откако граѓаните на Република Македонија му овозможија победа, а воедно и го поразија СДСМ. Бројките велат дека победи Стево Пендаровски, но атмосферата,...
Колумни

Сè што е цврсто се претвора во дим!

Мирослав Грчев
Каде и да завладеал, либералниот капитализам неумитно ги разорил сите традиционални, патријархални и идилични односи… и помеѓу луѓето практично не оставил никаква друга врска освен...