Категорија: Колумни

Колумни

ПИСМА ОД ЛОНДОН: Зошто Мите ја ораше градината

Жанета Скерлев
Му раскажував на човекот дека песните, оние старите, ни се такви поради тешкото минато на мојот народ, но дека и покрај сè, имало и убави...
Колумни

Пратеници, за дрога тестирајте се во партија, а не во Собрание

Мими Шушлеска Петкова
Секојпат кога ќе помислам дека пратениците во Собранието не можат да изненадат со некоја иницијатива или дејство кои уште повеќе им го нарушува и така...
Колумни

Зоки, поарно остај метлата…!

Љубиша Николовски
Ах Зоки, Зоки, што невоља те збра! Пушти многу демократија и сега сите зинаа. Народот пак се врати на старото- да го бива за се....
Колумни

Сакаме пратеник независник!

Бранко Героски
Не е точно дека сум побарал оставка од пратеникот Павле Богоевски. Точно е дека му напишав да се засрами и дека го потсетив за следново:...
Колумни

Павле нарачал пола од четврт бурек

Срѓан Ивановиќ
Пола за мене претставува парадигма на демократијата и слободата. Тоа е мерката која што ние децата на слободата ја користиме уште од распадот на некогашна...
Колумни

Е, мој Павле

Ана Анастасовска
„Павле Богоевски попладнево сам се пријавил во полиција!“. Ова беше насловот кој вчера навистина ме изненади. Но ме изненади во позитивна смисла. Пратеникот, кој самиот...
Ваш агол Колумни

Поплочена патеката зад амбулантата „Пролет“

Слободен печат
„Патеката зад амбулантата „Пролет“, конечно е поплочена. Овој дел со децении беше обраснат со трева, а патеката беше земјена и кога беше врнежливо, не се...
Колумни

Павле и Савле

Сашо Орданоски
Позицијата на Павле Богоевски е прилично неодржлива: илегалната снимка на неговиот разговор со претпоставениот дилер на нелегални наркотички супстанци го става во деликатна политичка состојба,...