Категорија: Колумни

Ви Препорачуваме Колумни

Има една добра и една лоша вест…

Сашо Орданоски
Не знам кој беше од опозицискиве редови – искрено, ме мрзи сега да се навраќам и да пребарувам – деновиве изјави дека одлуките на претседателот...
Ви Препорачуваме Колумни

Сиромашните да не се секираат, ќе си останат сиромашни

Ерол Шаќири
Во исчекување на каков свет ќе дочекаме по коронавирусот полека го спознаваме светот во кој живееме, светот кој самите го создадовме, свесно или несвесно. Можете...
Ви Препорачуваме Колумни

Вакцината ќе го истреби македонскиот народ

Срѓан Ивановиќ
Истражувачите на Универзитетот од Оксфорд започнале со тестирање на вакцината против коронавирусот ковид-19 врз луѓе, што е мошне охрабрувачки податок. Според досегашните претпоставки, идниот април...
Колумни

Тричковски е нашиот Шарли Ебдо – ако ви чини!

Сашо Орданоски
Си прави Мицкоски необично лоша услуга што преку Чулев решил кривично да го гони Тричковски. (Ова го велам бидејќи никој нормален не би можел да...
Ви Препорачуваме Колумни

Преживеавме? Ајде назад на избори!

Сашо Орданоски
После првата најава – макар и со „половина уста“ – дека вирусната епидемија е (навистина?) ставена под контрола и дека на почетокот од мај може...
Колумни

Што бара Бугарија од нас?

Денко Малески
Македонскиот јазик е клучен и нераскинлив елемент на нашиот национален идентитет, вели шефот на македонската дипломатија на условувањата од Бугарија да не се употребува изразот...
Ви Препорачуваме Колумни

Наум со песна ќе не лечи!

Пејачот Наум Петрески вчера демонстративно објави: Нема да го почитувам карантинот, ќе излезам од дома, затоа што власта е неспособна да се справи со обичен...
Колумни

Ракување и синдикалниот самрак во Европа

Ивица Челиковиќ
Македонските синдикати изразија незадоволство од економските мерки што Владата ги презема во однос на кризата со коронавирусот. Со барања за заштита на работниците и сиромашните,...