Категорија: Храна

Еспресо Храна

ИДЕЈА ЗА СОВРШЕН ПОЈАДОК: Бруската по оригинален италијански рецепт

Слободен печат
Наједностваниот рецепт вклучува леб, домат, маслиново масло, босилек и лук: состојки чии бои и вкусови доведуваат до максимално задоволство и за очите и за непцето....
Еспресо Храна

Со са­мо три ча­ши днев­но ќе из­гу­би­те 80 от­сто од са­ло­то на сто­ма­кот!

Слободен печат
Од­ре­де­ни ви­до­ви хра­на му пра­ќа­ат нај­раз­лич­ни сигна­ли на ор­га­низ­мот, кои има­ат за цел да пре­диз­ви­ка­ат заб­р­за­на или, пак, за­ба­ве­на ра­бо­та на ди­гес­тив­ни­от сис­тем во за­вис­ност...
Еспресо Храна

СОВРШЕН СПОЈ: Рецепт за џем од малини и кокос

Слободен печат
Спојот со кокос звучи несекојдневно, но во секој случај, се работи за вкус кој никогаш нема да го заборавите....
Ви Препорачуваме Еспресо Храна

Што МОРА да пробате ако сте на Халкидики или во Кавала

Јасмина Кантарџиева Димков
Грците ѝ пристапуваат на храната со мешавина од сериозност и носталгија, секогаш имајќи ја предвид храната со која пораснале. Тие не јадат за да живеат,...
Еспресо Храна

Диета која ќе ве ПОДМЛАДИ седум години: Со неа и мозокот ќе ви работи подобро

Слободен печат
На самиот почеток е важно да направите разлика помеѓу моменталното задоволство после изеденото колаче и позитивните влијанија на долгорочните здрави навики....
Еспресо Слободна ТВ Храна

БЕЗ МАНА СО АНА – Чоколадни пудинг топчиња со авокадо (ВИДЕО)

Слободен печат
Читателите на нашето печатено издание веќе имаат прочитано за Ана Аврамова. Во текот на минатата година, во неделниот магазин за здрав живот, за прв пат...
Еспресо Жена Магазин Храна

Време е за зимница: Направете мар­ма­лад од МОДРИ СЛИВИ

Слободен печат
Сос­тојки: 8 кг мод­ри сливи 2 кг ше­кер 1 ва­ни­лин ше­ќер 300 мл ја­бол­ков оцет 100 мл рум 1 па­ку­ва­ње ци­мет Под­го­товка: Из­миј­те ги и...
Еспресо Здравје Магазин Храна

Лешник – лек и храна

Слободен печат
Уште одамна лешникот се користел за лекување на многу болести. Се верувало дека лешникот е плод на мудроста и на знаењето. Кога лешниците богато би...
Еспресо Жена Магазин Храна

Ви останале вишок сварени тестенини? Еве како да ги искористите…(ВИДЕО)

Слободен печат
Погледнете што да правите доколку ви останале вишок сварени тестенини. Не е економично да се фрлаат, па затоа можете да ги претворите во некое друго...