Бурен љубовен живот на Борис Џонсон: Британскиот премиер конечно откри колку деца има

Британскиот премиер Борис Џонсон конечно призна колку деца има – шест. За време на интервјуто за Ен -Би -Си, новинарите го прашаа како е да се биде татко додека ја води државата и дали е вистина дека има шест деца, на што тој одговори потврдно

На новинарско прашање на Ен -Би -Си, како е да се биде татко додека ја водиш државата, Џонсон одговори дека „тоа е фантастично“.

„Тоа е многу работа. „Многу е работа, ќе ви кажам многу, но го сакам, апсолутно го сакам и сакам да знаете дека менувам многу пелени“, рече тој.

Џонсон беше запрашан дали во моментов има шест деца, по раѓањето на неговиот најмлад син во 2020 година, а потоа тој одговори „Да“.


Едно време имаше различни информации за тоа колку деца има британскиот премиер. Со поранешната сопруга Марина ВилерЏонсон има четири деца. Лара, Мило Артур, Касиус Пичис и Теодор Аполон. Неговата најстара ќерка Лара Џонсон е само пет години помлада од неговата идна сопруга.

Тој, исто така, има дете родено во 2009 година, како резултат на љубовна афера со уметничката консултантка Хелен Мекинтајр.

Џонсон постојано повторуваше дека нема да зборува за својот приватен живот, а за време на изборната кампања во 2019 година, рече дека нема да зборува за своите деца.

Минатата година тој и неговата сопруга Кери Симондс го добија своето прво дете, синот Вилфред, а во јули оваа година таа објави дека повторно е бремена.

Видео на денот