Бугарската страна на Мешовитата комисија ги одби нашите предлози за историското образование поддржани од СЕ и УНЕСКО

Од македонска страна на денешната средба на мешовитата македонско-бугарска комисија за историски и образовни прашања, беа дадени предлози засновани на современите разбирања за историското образование поддржани од Советот на Европа и УНЕСКО, во кои се уважуваат различните погледи и толкувања за минатото и кои се покажале како применливи во надминување на спорови што произлегуваат од … Продолжи со читање Бугарската страна на Мешовитата комисија ги одби нашите предлози за историското образование поддржани од СЕ и УНЕСКО