Брегу: Регионот денес е без граници во однос на телефонската комуникација

Кога ќе ја преминете границата од Албанија за да посетите некоја од земјите во регионот, не плашете се дека сметката за телефон на крајот на месецот ќе биде поскапа, изјави генералната секретарка на Советот за регионална соработка на Албанија, Мајлинда Брегу во рамките на „Преспанскиот форум“, пренесува „Слободен печат“.

– Кога ќе ја преминете границата од Албанија за да посетите некоја од земјите во регионот, не плашете дека сметката за телефон на крајот на месецот ќе биде поскапа. Значи, повиците, СМС и интернет ќе бидат без дополнителни трошоци, а од друга страна, верувам дека ова е придобивка поврзана само со делот за патување, од тие пари што секој би сакал да ги потроши различно, а не за телефонија во роаминг. Но, денес е добар ден, бидејќи од денес ги отстранивме бариерите – границите за делот за телефонија. Регионот денес е без граници во однос на телефонската комуникација, изјави Брегу.

Видео на денот