Бомба од пола тон пронајдена на градилиште во Будимпешта

Бомба тешка 500 килограми која потекнува од Втората светска војна била пронајдена на градилиштево 13-тиот округ во Будимпешта, соопшти денеска тамошната полиција.

Бомбата ќе биде деактиварана утре во околината на улицата Рејтер Ференц, каде сите граѓани ќе бидат евакуирани во радиус од 500 метри, најавил претставникот на воениот одред за отстранување на бомби, пренесува агенцијата МТИ.

Како што се наведува, се очекува дека операцијата ќе биде изведена меѓу 07 и 13 часот.

Видео на денот