Само кај нас еден отсто од најбогатите имаат 14,4 отсто од вкупниот доход

Македонија е европски шампион во однос на тоа колкав доход заработуваат најбогатите граѓани. Ова е една од причините зошто во Македонија треба да се напушти пропорционалниот персонален данок, кој значи една даночна стапка од 10 отсто, независно од остварените доходи и да се воведе прогресивен данок, каде што ќе има повисок персонален данок за оние … Continue reading Само кај нас еден отсто од најбогатите имаат 14,4 отсто од вкупниот доход