РСЕ: Колку тежи МПЦ – што истражува УЈП?

Кога купувате во продавница, 18 проценти од парите што сте ги потрошиле за храна одат во државната каса. Ако седнете со пријателите на кафе или пиво во бар, една голтка од пијалакот го добива државата. 

1393

МПЦ под истрага на УЈП. Владиката Тимотеј вели дека не знаел. Од УЈП, пак, за РСЕ велат дека ја утврдуваат фактичката состојба на МПЦ. Документите до кои дојдовме покажуваат дека МПЦ е богата институција со имот од кој може да остварува приходи, но во изминатава декада Црквата на државата ѝ прикажала само една сметка, пишува Радио Слободна Европа.

Кога купувате во продавница, 18 проценти од парите што сте ги потрошиле за храна одат во државната каса. Ако седнете со пријателите на кафе или пиво во бар, една голтка од пијалакот го добива државата.

Целосната содржина прочитајте ја тука.