Предлогот за престанување на важење на Законот за зелени пазари испратен до Владата

Минатиот месец пратениците изгласаа да се одложи примената на Законот за трговија на зелени пазари за една година.

50

Владата денеска на седница, по барање на Собранието, треба да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари, по итна постапка. Пазарџиите вчера уште еднаш се заканија ако не се прифати нивното барање за укинување на Законот, тие ќе стапат во генерален штрајк на сите зелени пазари.

Минатиот месец пратениците изгласаа да се одложи примената на Законот за трговија на зелени пазари за една година. За одложување на законот гласаа 57 пратеници, а 12 беа против. Меѓутоа пазарџиите не ја прифаија одлуката за одложување туку бараат укинување.