Бизарно: Докторот ја прогласил за мртва, а таа по неколку часа „оживеала“!

Фото: EPA / PETER FOLEY

Една мајка од Парагвај чудесно се вратила во живот и станала од кесата за телото, откако докторот претходно ја прогласил за мртва.

Гладис Родригез де Дуарте, кооја боледувала од рак на јајникот, била примена во болница во саботата наутро, откако и се качил притисокот – пренесува Њукорк пост.

Само два часа подоцна нејзиниот доктор Хериберто Вера по грешка ја прогласил 46 годишнта жена за мртва од рак на грлото на матрицата, а на сопругот и ќерката им ја предал умреницата.

За време на транспортот на телото до мртвачницата, работниците забележале дека телото се помрднува во кесата.

Оваа вест го шокирало семејството, а нејзиниот сопруг рекол дека ќе поднесе пријава против докторот, бидејќи ја прогласил за мртва и не сакал да ја лекува.

– Претпоставувал дека е мртва и ми го предаде нејзиното голо тело како да е животно со умреницата – рекол сопругот на медиумите.

Докторот негира дека дошло до грешка, за тоа што не можел да и го почуствува пулсот.

Видео на денот