Бисер на мексиканската кујна: Направете си сами гвакамоле сос

Profimedia

Состојки:

– 1/2 кромид, ситно сечкан
– грст свеж коријандер
– 1 лута пиперка
– сол и бибер по вкус
– 2 големи, зрели авокада (изгмечете ги со виљушка)
– 2 лажици сок од лимета
– 2 сечкани млади кромитчиња
– 1 лажичка црн сусам

Подготовка:

Во сад измешајте кромид, коријандер, црвен пипер, сол и бибер. Стиснете со виљушка за да се ослободат соковите и аромата. Додајте го сокот од лиметата и авокадото. Мешајте додека смесата не се соедини, а потоа додајте го младиот кромид. Измешајте добро, а потоа посипете со состојки по желба. Можете да користите семки од црн сусам, и ако сакате да експериментирате со вкусовите, истурете зрнца калинка или манго по површината.

Profimedia

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот