• Иран

Иран твърди, че не участва в действия срещу американските сили

Иранскиот претставник во ОН, Амир Саид Иравани, рече дека неговата земја не била вклучена во никакви акции или напади против американските воени сили, објави иранската полуофицијална новинска агенција Тасним. Соединетите Американски Држави ги обвинија јеменските Хути, поддржани од Иран, дека извршиле серија напади во водите на Блискиот Исток, откако изби војната на 7 октомври меѓу …

Иран твърди, че не участва в действия срещу американските сили Прочети повече »