Без струја делови од Сопиште, Кисела Вода, Аеродром, Центар и Ѓорче Петров

Без струја
Струја / Фото: МИА

Без електрична енергија денеска ќе бидат корисниците во делови од неколку општини. Причина за прекинот во напојувањето со електрична енергија се технички зафати во дистрибутивната електро мрежа.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, од 8.30 до 14.30 часот без електрична енергија ќе бидат корисниците од улица бр. 3 во с. Горно Соње во Општина Сопиште, од 8.30 до 15.30 часот, корисниците од дел од с.Добридол во Општина Сопиште, од 9 до 11 часот, корисниците од дел од ул.„Домазетовска“ во нас. Драчево во Општина Кисела Вода, од 9 до 12 часот, корисниците од дел од ул. „23-ти Октомври“ во Општина Аеродром, од 9 до 13 часот, корисниците од ул. „Ѓорѓи Пешков“ (Боемска улица) во Општина Центар, а од 9 до 14 часот, корисниците од улица бр.24 во с.Волково во Општина Ѓорче Петров.

Извор: МИА

Видео на денот