Бенџамин Лист и Дејвид Мекмилан добитници на Нобеловата награда за хемија

 Бенџамин Лист и Дејвид Мекмилан се годинашните добитници на Нобеловата награда за хемија, објави денеска Кралската шведска академија на науките, пренесува Си-Ен-Ен. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Тие ја добија наградата за развој на прецизна нова алатка за молекуларна конструкција: органокатализа. Ова имаше големо влијание врз фармацевтските истражувања. BREAKING NEWS: The 2021 #NobelPrize … Продолжи со читање Бенџамин Лист и Дејвид Мекмилан добитници на Нобеловата награда за хемија