Бектеши: Села ќе биде „исчистен“ од политичката сцена

Крешник Бектеши /Фото: МИА

Министерот за економија, Крешник Бектеши од ДУИ, изјави дека Зијадин Села ќе биде „исчистен“ од политичката сцена во земјата. 

Во дебатата на Телма, Бектеши рече дека е сигурен во победата на неговата партија. 

„Мислам дека господинот Зијадин Села имаше добар слоган, а слоганот му беше „Чисто“, тој се исчисти од политичката сцена. Сега и другите ќе ги исчистиме. Пополека се враќаат сите гласачи на ДУИ кои ги изгубивме во 2016 година. И убедливо ќе бидеме најголемата партија во албанскиот блок во сооднос 2 спрема еден спрема сите други“, изјави Бектеши.