Бајден и Макрон со обемни консултации ќе ја враќаат меѓусебната доверба

Францускиот претседател Емануел Макрон и американскиот претседтаел Џо Бајден имаа телефонски разговор посветен  на дипломатската криза меѓу Франција и САД. Францускиот амбасадор следната недела ќе се врати во Вашингтон, одлучи Емануел Макрон,  Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Шест дена по кршењето на „договорот на векот” меѓу Франција и Австралија и објавувањето на новиот … Продолжи со читање Бајден и Макрон со обемни консултации ќе ја враќаат меѓусебната доверба