Бадник и Божиќ – денови на благослов, благородност и најрадосен празник

Бадник се нарекува денот пред роденденот на Исус Христос (Божиќ), според христијанската традиција. Бадник се слави еден ден пред Божиќ и со коледарските огнови и со малите деца коледарчиња се најавува Рождеството Христово. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Бадник претставува ноќ на мирот, радоста и на сплотеноста. Овој празник е поделен на два дела … Продолжи со читање Бадник и Божиќ – денови на благослов, благородност и најрадосен празник