Авторите на учебници гневни: Срам ни е да кажеме дека пишуваме, бидејќи земаме „смешни“ пари

Авторите на учебници за средно образование во земјава се соочуваат со големи проблеми додека книгата го помине целиот процес на печатење, рецензија и одоборување, односно пред да се најде во рацете на учениците.  „Слободен печат“ разговараше со авторка на учебници за средни медицински училишта, која побара да остане анонимна, а која ни објасни низ што … Продолжи со читање Авторите на учебници гневни: Срам ни е да кажеме дека пишуваме, бидејќи земаме „смешни“ пари