1 C
Скопје

Author : Слободен Печат

Вести Економија

Триглав: Листа на добитници од првото извлекување од наградната игра карантWin 26.05.2020

Слободен Печат
Парична награда со поединечна вредност од 10 000 денари: Владимир Пајиќ, Скопје Никола Шљукиќ, Скопје Благој Аблаков, Гевгелија Кристијан Ацевски, Пробиштип Оли Абаџи, Крушево Ваучер...
Вести Економија

Политики за поттикнување на употреба на автогас

Слободен Печат
Властите имаат повеќе механизми за промоција на алтернативни видови на горива. Фискални и финансиски механизми подразбираат помали даноци за алтернативни горива, фискални олеснувања при регистрација...
Вести Економија

Метанот – решение за автобуси и тешки дизел-возила

Слободен Печат
Производителите на метански уреди за возила нудат конвертирање на дизел-возилата со што се овозможува нивен погон на смеша од дизел и метан. На тој начин...
Вести Економија

АПИС: Автомат клубовите и казината може да бидат дел од првата фаза на олабавување на мерките

Слободен Печат
“Земајќи предвид дека Владата на Република Северна Македонија, следејќи ги препораките на Комисијата за заразни болести, донесе одлука за фазно враќање на општествените процеси во...
Магазин

Три нови масла од брендот Брилијант на Витаминка за подобар вкус во вашата чинија

Слободен Печат
Витаминка го прошири своето портфолио со три нови масла од брендот Брилијант. Покрај сончогледовото и Омега-3, отсега на пазарот се достапни и Extra virgin (ладно...
Вести Економија

Државна лотаријa додели уште еден автомобил BMW X1

Слободен Печат
Државна лотарија продолжува да ниже среќни приказни кои ги раскажуваат нашите најсреќни добитници. Еден од нив е и Валентин Христовски од Битола со којшто се...
Вести Економија

Компанија со срце: Подравка донираше пакети со производи за институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле

Слободен Печат
Вчера, претставниците на менаџментот на компанијата Подравка заедно со амбасадорката на Р. Хрватска во Р. Северна Македонија Нивес Тигањ, донираа пакети со прехрамбени производи за деца...
Вести Економија

Инвестицискиот циклус на „Макпетрол“ АД продолжува. Реновирана и модернизирана бензинската станица на влезот во градот Прилеп

Слободен Печат
„Макпетрол“ АД е компанија која постојано се труди да ги задоволи потребите на своите потрошувачи и да им овозможи квалитетно, сигурно и економично снабдување со...
Вести Економија

Конвертирањето на постојната флота возила на метан и автоплин е најевтино и најбрзо решение

Слободен Печат
Законодавството на Европската Унија ги засега само новорегистрираните возила и има одложени ефекти, додека конвертирањето на постојната флота возила на метан или автоплин е евтино...